Aerobic BOSU

Gimnastica aerobica este o gimnastica de intretinere executata cu acompaniament muzical. Odata cu trecerea timpului au aparut diferite specializari ale gimnasticii aerobice : STEP AEROBIC, DANCE AEROBIC, TAE-BO, PILATES, YOGA, BOSU, ETC…. Efectele produse de practicarea sistematica a gimnasticii aerobice sunt multidirectionate, complexe si de lunga durata. Avantajul principal este ca gimnastica aerobica de intretinere poate fi practicata de oricine si la orice varsta.
                 STEP AEROBICUL a fost inventat in jurul anului 1989 si a fost catalogat ca un nivel superior aerobicului clasic, iar BOSU este un ,,UPGRADE” pentru STEP AEROBIC.
                La o ora de BOSU puteti avea surpriza de a va reintalni vechile exercitii de aerobic si muzica specifica acestora. Diferenta este ca fiecare  exercitiu se executa flosind  BOSU si daca nu pozitionati piciorul direct in centrul acestuia o sa va dezechilibrati. Va fi distractiv !!! Nu dati inapoi, totul depinde de familiarizarea voastra cu acest obiect.  In plus, faptul ca depuneti mai mult efort, nu poate fi decat benefic pentru voi sa ardeti calorii. Practic poti lucra o ora intreaga de  BOSU  urmand regulile aerobicului, dar asta depinde bineinteles de fiecare instructor si de imaginatia acestuia.

lASADAR, HAIDETI SA VORBIM DESPRE ORA DE BOSU !

        Echipamentul necesar este: imbracaminte comoda, incaltaminte sport curata cu talpa cat mai flexibila, prosop si o sticla cu apa (daca credeti ca aveti nevoie ).
         Ora de BOSU este structurata pe trei etape :
-        Incalzire si  Stretching
-        Antrenamentul propriu-zis
-        Relaxare si Stretching
           Intotdeauna ora de BOSU va incepe cu incalzirea grupelor musculare , intinderea muschilor, ligamentelor si tendoanelor. O buna incalzire  reduce riscul accidentarilor usoare (intinderi,crampe musculare,entorse,dureri in zona lombara,etc.).
            Antrenamentul propriu-zis are ca scop realizarea obiectivelor privind anumite grupe musculare. Este foarte important ca aceste obiective sa difere de al o ora la alta pentru a nu duce la o asa zisa ,,plafonare” (toate antrenamentele sunt la fel,executate pe aceeasi muzica,care imprima practicantilor o stare de plictiseala,nervozitate,lipsa de interes,ora de aerobic devenind anosta,ca un,,disc de vinil ajuns la sfarsit”).

l Important: nici o ora nu trebuie sa fie la fel, muzica trebuie diversificata iar instructorul SPT sa respecte regula fundamentala ,,In primul rand sa nu faci rau”!!!!


l      Antrenamentul propriu-zis se clasifica in trei grupe:
l      Cardiovascular
-        acest tip de antrenament mareste rezistenta si forta musculara
-        este foarte eficient pentru pierderea in greutate
-        tipuri de exercitii cardio: urcari si coborari pe Bosu, sarituri, fandari, salturi...
l      Echilibru
-        acest tip de antrenament imbunatateste echilibrul muscular pentru ca se lucreaza cu aceeasi intensitate toti muschii
-        astfel se lucreaza simultan grupele muschilor agonisti si antagonisti – neutralizatori si stabilizatori in timpul exercitiilor
l      Controlul pozitiei
-        gasirea echilibrului
-        trebuie sa lucram invatand sa ne supraveghem propria pozitie a corpului si constientizand simetria noastra corporala si de echilibru
-        avand o pozitie corecta ne pregatim corpul pentru a evita durerile din zona lombara
              Deseori, instructorii combina BOSU cu alte dispozitive si accesorii care maresc gradul de dificultate al exercitiilor si complexitatea lor(gantere mici,mingi medicinale,benzi elastice,corzi,bastoane....)

l      Relaxare si Stretching
-         fond muzical lent
-         complex de exercitii de intindere, cu capacitatea de a imbunatati flexibilitatea si mobilitatea organismului
-         stretchingul duce la suplete, mobilitate, voiosie, usurinta in miscari dezlegand corpul de blocaje fizice si psihice

           Inceputul orei de BOSU (incalzirea si stretchingul) si finalul acesteia (relaxarea si stretchingul) nu au o paleta foarte larga de exercitii putand deveni stereotipuri. In ceea ce priveste antrenamentul propriu-zis, acesta se modifica de la o ora la alta tinand cont de cerintele practicantilor, de nivelul de pregatire fizica al acestora si de imaginatia instructorului.
l      Variante ale antrenamentului propriu-zis
è    Cardio
è    Cardio+abdomen
è    Cardio+tren superior (gantere mici)+abdomen
è    Cardio+tren superior(mingi medicinale)+abdomen
è    Cardio+tren superior(benzi elastice)+abdomen
è    Cardio+tren inferior+abdomen
è    Cardio+tren inferior(mingi medicinale)+abdomen
è    Cardio+tren inferior(benzi elastice)+abdomen

               Exercitiile executate pe BOSU au devenit mai sigure pentru genunchi si spate, iar pasii sunt mai interesanti si mai solicitanti. Noile stiluri si folosirea accesoriilor au adus exercitii de forta si coordonare pentru trenul superior, elemente de mobilitate si echilibru.
               La ora de BOSU, slabirea este accelerata la fel ca si imbunatatirea aspectului general al corpului: picioare ferme,cu muschi definiti si alungiti,fese bombate si abdomen plat.
               Practicarea sistematica a exercitiilor fizice este extrem de importanta si benefica in scopul mentinerii sanatatii si starii de bine pe o perioada indelungata.


      O ora de BOSU este mult mai eficienta si mai distractiva decat o ora clasica de aerobic !!!
              Descoperiti antrenamentul pe  BOSU si veti progresa indiferent de tipul antrenamentului practicat !!!


l      Locatie: Deva Mall, etaj 4
l      Program: luni si joi ora 18
l      Instructor: Ioana

l      Telefon: 0729 162 000